nieuws

Rijk: 351 miljoen voor hoogwaterplan Nijmegen

Geen categorie

De rijksoverheid trekt 351 miljoen euro uit voor maatregelen die problemen door hoogwater in de Waal bij Nijmegen in de toekomst moeten voorkomen. Dat maakte staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu maandag in Nijmegen bekend.

Rijk: 351 miljoen voor hoogwaterplan Nijmegen

 

De maatregelen zijn onderdeel van het landelijke project Ruimte voor de Rivier. De Waal wringt zich bij Nijmegen door een serie bochten. De rivier heeft er weinig ruimte en daardoor ontstaan in Nijmegen al snel problemen bij hoogwater.

Dijkverplaatsing

Het verplaatsen van de dijk langs de noordoever bij Lent moet de rivier meer ruimte geven. Ook wordt er een 2,5 kilometer lange en nevengeul dwars door Lent gegraven. Atsma sprak maandag van een “toonaangevend, enorm ambitieus en noodzakelijk plan voor de veiligheid van heel veel mensen”. Door het ingrijpende plan pakken toekomstige waterstanden in de Waal naar verwachting 34 centimeter lager uit.

 

Met de bekendmaking van de plannen worden zeker vijf van de 39 projecten van het miljardenplan Ruimte voor de Rivier geschrapt.

Bekijk op Cobouw.nl de projecten die niet meer nodig zijn.

ANP

 

Reageer op dit artikel