nieuws

Philips en Rau experimenteren met ‘Pay per Lux’

Geen categorie

Philips en Thomas Rau hebben samen een ‘Pay per lux’ proef opgestart, waarbij de gebruiker alleen voor de werkelijk verbruikte hoeveelheid licht betaalt en geen eigenaar van de verlichtingsinstallatie zelf is. Het kantoor van architectenbureau RAU in Amsterdam wordt op basis van dit nieuwe dienstverleningsconcept verlicht.

Philips en Rau experimenteren met ‘Pay per Lux’

In dit concept is Philips de hoofdaannemer, waardoor zowel de installatie van de verlichting als de energienota voor rekening van Philips komen en deze de eigenaar blijft van de producten. Na afloop van de contractperiode neemt Philips de verlichtingsproducten weer terug in het productieproces en worden de grondstoffen hergebruikt. Hierdoor wordt er geen onnodig afval geproduceerd en wordt recycling geoptimaliseerd.

Reageer op dit artikel