nieuws

Overeenkomst gezondheidscentrum Zoetermeer

Geen categorie

De wijk Palenstein in Zoetermeer wordt momenteel grondig op de schop genomen. Met de renovatie van bestaande flats en met de komst van een brede school moet nieuw leven in de wijk worden geblazen. Onderdeel van de revitalisering is het project Schoutenhoek een ontwerp van DKV Architecten. Het project bestaat uit nieuwbouw en een gezondheidscentrum.

Overeenkomst gezondheidscentrum Zoetermeer

 

Deze week is met de ondertekening  van een intentieovereenkomst tussen Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ) en woningcorporatie Vidomes een belangrijke stap in de ontwikkeling van het nieuwe gezondheidscentrum gezet.

In het nieuwe gezondheidscentrum Palenstein komt een huisartsenpost, een fysiotherapiepraktijk, een apotheekvoorziening, maatschappelijk werk van Kwadraad en verpleging en verzorging.

De basis van het project Schoutenhoek wordt gevormd door een reeks gebouwen (hoog- en laagbouw) gegroepeerd rondom een binnentuin. Tussen de gebouwen ligt een gezamenlijke binnentuin met bankjes en speelvoorzieningen. Het parkeren voor bewoners en bezoekers is ondergebracht in een parkeergarage onder de binnentuin.

Het project Schoutenhoek, een ontwerp van DKV Architecten omvat in totaal 102 woningen. Daarvan zijn 34 sociale huurappartementen; zestig vrije sector appartementen en acht koopwoningen. Proper Stok Ontwikkelaars is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de realisatie van het project. Het bedrijf neemt ook de verkoop van de woningen voor zijn rekening. Vidomes verhuurt de appartementen.

Reageer op dit artikel