nieuws

Oproep ‘Studio for Unsolicited Architecture’

Geen categorie

Het NAi en het Fonds BKVB doen een oproep aan architecten, vormgevers, beeldend kunstenaars en beschouwers om mee te denken over de publieke ruimte. Zij kunnen zich aanmelden voor een onderzoeksperiode in de de Studio for Unsolicited Architecture.

Oproep ‘Studio for Unsolicited Architecture’

 

 

Teams van minimaal drie, maximaal vijf deelnemers gaan zich over actuele maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken buigen. Talentvolle ontwerpers, kunstenaars en beschouwers krijgen de kans om een aantal maanden te werken aan een zelfgedefinieerde opgave.

Het NAi stelt werkruimte in het Schieblock in Rotterdam ter beschikking, organiseert aanvullende denkkracht en draagt zorg voor een publiek- en vakgerelateerde inbedding met lezingen, debatten en workshops. Een publiekspresentatie aan het einde van de werkperiode biedt mogelijkheden om het onderzoeksvoorstel te presenteren.

Met Studio for Unsolicited Architecture willen het NAi en het Fonds BKVB een bijdrage leveren aan de steeds groeiende praktijk en toenemende ontwikkeling van zelfinitiatieven binnen de ontwerpsector.

Voor deze ronde is de deadline 4 april 2011 en is een budget beschikbaar voor maximaal drie teams. Een tweede ronde met een zelfde budget vindt later dit jaar plaats in oktober.

Voor meer informatie en aanmeldingsformulieren kunt u terecht op de website van het NAi, www.nai.nl/sua en het Fonds BKVB, www.fondsbkvb.nl

Reageer op dit artikel