nieuws

Ontslagen en bezuinigingen bij De Key

Geen categorie

Woonstichting De Key moet personeel ontslaan en twintig procent bezuinigen om de financiële basis te versterken. De reorganisatie heeft ook gevolgen voor bouwprojecten.

Ontslagen en bezuinigingen bij De Key

 

 

 

 

 

 

Dat blijkt uit een interne notitie. De directie van De Key heeft het personeel vorige week ingelicht over de maatregelen. Dit meldt Het Parool. De Key onderzoekt nog hoe en waar er bezuinigd kan worden. Gedwongen ontslagen zijn volgens de organisatie onvermijdelijk.

Over acht weken wordt duidelijk welke consequenties dat heeft en welke bouwprojecten eventueel niet doorgaan. Volgens een woordvoerder van De Key is de reorganisatie er op gericht dat de corporatie terugkeert naar haar traditionele taken: het bouwen, beheren en verhuren van woningen. De Amsterdamse corporatie is met 30.000 huurwoningen een grote speler in de stad.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een Amsterdamse corporatie moet ingrijpen. In oktober 2010 stelde Rochdale bouwprojecten uit in de wijk Jeruzalem in Oost, aan de De Boelelaan in Zuid en bij de flat Kleiburg in Zuidoost vanwege financiële problemen. Ook corporatie Stadgenoot moest reorganiseren.

 

Reageer op dit artikel