nieuws

Meer allure in Haags stadscentrum

Geen categorie

De Franse architect, Bernard Tschumi heeft voor Den Haag het ontwerp gemaakt van de Nieuwe Passage. Het pand komt op de plek met het voormalige pand van Marks & Spencerkomt en vervangt de oude, ietwat verloederde verbinding tussen de Grote Marktstraat en de Spuistraat.

Bekijk het filmpje van de toekomstige Grote Marktstraat in Den Haag

Meer allure in Haags stadscentrum

 

Het nieuwe multifunctionele pand vormt daarbij de aansluiting op de bestaande passage. De Nieuwe Haagse Passage moet qua winkelaanbod de bestaande evenaren of, als dat kan, overtreffen. In het eerste kwartaal van 2011 wordt gestart met de sloop van het pand van Marks & Spencer.

Tschumi Den Haag 

In de nieuwe Passage komen in de kelder, de begane grond en op de eerste verdieping grote en kleinere winkels. Op de tweede verdieping komen horecagelegenheden met een daktuin waar je ook ’s winters comfortabel kunt zitten. En in de bovenliggende lagen komt het Suitehotel van Accor.

Voor de Haagse binnenstad heeft Tschumi een heel licht, open en transparant gebouw ontworpen. De passage krijgt een glazen kap van vijftien meter hoog. De mooie Hollandse luchten die je hierdoor ziet, lijken eveneens geprojecteerd op de gevel. Voor de keramische gevel met blauwe en witte tegels heeft Tschumi zich laten inspireren door Delfts Blauw.

 

Reageer op dit artikel