nieuws

Maak virtueel kennis met RAU

Geen categorie

Thomas Rau heeft een tijdelijk kantoor geopend in Berlijn. De vestiging bevindt zich in Architecture Forum Aedes en telt één werkplek. Bezoekers kunnen plaats nemen aan het bureau om kennis te maken met Thomas Rau en zich voor een moment medewerker te voelen.

Maak virtueel kennis met RAU

Het kantoor is ingericht in het kader van het Cradle to Cradle Festival. Net als bij RAU in Amsterdam is de hele inrichting Cradle to Cradle gecertificeerd en op performance-basis gehuurd.

Interview 

Op een computerscherm is een interview met Thomas Rau te zien, waarin hij over de geschiedenis van RAU spreekt, over de samenwerking met Michael Braungart, performance-based consumption en de oprichting van het nieuwe consumentenplatform turntoo.

Turntoo

Rau vindt dat producten moeten worden gezien als grondstofbanken waarin grondstoffen tijdelijk zijn opgeslagen. Producenten blijven eigenaar van hun producten om de grondstoffen na de gebruiksperiode weer te hergebruiken. Consumenten huren alleen de prestatie van een product, zoals zitcomfort, verlichting of mooi beeld en geluid, maar worden niet meer eigenaar van het product zelf. De kantoren van RAU in Amsterdam en Berlijn zijn al volgens deze prestatie-gedachte ingericht. Via het platform turntoo wil Thomas Rau deze dienstverlening binnenkort ook aan derden aanbieden.

Films

Naast het interview zijn ook films over twee recente projecten van RAU te zien: de studie voor het H2Otel en het competitieontwerp voor het Dans- en Muziekcentrum in Den Haag.

Tot 16 maart

RAU Berlijn is tot stand gekomen met vriendelijke steun van Steelcase en Desso. De Berlijnse vestiging van RAU in het kader van het Cradle to Cradle Festival is nog t/m 16 maart te bezoeken.

Reageer op dit artikel