nieuws

Le Medi wint Kleur Buiten Prijs 2010

Geen categorie

Le Medi, een woningbouwproject in Rotterdam van Geurst & Schulze Architecten, heeft de Kleur Buiten Prijs 2010 gewonnen. Het project versloeg hiermee Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders door Drost en Van Veen Architecten, de Red Apple van KCAP Architecten en het 4e Gymnasium Amsterdam, een project van HVDN architecten.

Le Medi wint Kleur Buiten Prijs 2010

Juryvoorzitter Adri Duivesteijn: “De jury is onder de indruk van de veelzijdigheid van het kleurgebruik in dit woningbouwproject. Het kleurgebruik onderstreept de ambachtelijkheid en de eenvoud van de architectuur. Niet alleen is kleur hier een integraal onderdeel van het concept, het is ook een manier gebleken om bij te dragen aan de verbetering van een hele wijk.”

De Kleur Buiten Prijs is ingesteld door de Stichting Kleur Buiten, en bedraagt 5000 euro. Voor de prijs komen Nederlandse projecten in aanmerking waarvan het kleurgebruik een verrijking vormt voor de openbare ruimte en de kwaliteit van de leefomgeving. In totaal zijn voor de Kleur Buiten Prijs 2010 57 projecten ingezonden.

Reageer op dit artikel