nieuws

Kabinet wil verder met windpark Urk

Geen categorie

Het kabinet-Rutte wil verder met het Windpark Noordoostpolder. De ministers Maxime Verhagen (Economische Zaken) en Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) hebben donderdag formeel het definitieve plan voor het windmolenpark – 38 molens op land en 48 in het IJsselmeer – vastgesteld.

Kabinet wil verder met windpark Urk

Tegen het plan bestaat veel verzet. Voormalig minister Maria van der Hoeven schrapte deze zomer zeven windturbines nadat de Tweede Kamer haar vroeg rekening te houden met het beschermde dorpsgezicht van Urk.

Het windpark wordt het grootste van Nederland en kan 400.000 huishoudens voorzien van elektriciteit. Volgens Verhagen past het park goed in de kabinetsvisie om duurzame energie concurrerend te maken en ruimte te geven voor kernenergie.

 

Reageer op dit artikel