nieuws

Hoogste punt Laterna Magica, brede school Amsterdam IJburg

Geen categorie

Vanmiddag wordt in Amsterdam IJburg hoogste punt bereikt van de brede school Laterna Magica, een ontwerp van Jeanne Dekkers Architectuur uit Delft. Het nieuwe gebouw vormt door de combinatie van functies en vormgeving een nieuw hart voor de wijk.

Hoogste punt Laterna Magica, brede school Amsterdam IJburg

 

 

In het ontwerp van Jeanne Dekkers komt een school voor normaal en speciaal basisonderwijs, een kinderdagopvang en een sporthal. Het onderwijs is gebaseerd op Natuurlijk Leren, waarbij kinderen in verschillende units in grote mate zelfstandig leren. De units zijn onderverdeeld in verschillende sferen waarin spel, concentratie en groepsleren mogelijk zijn.

 Laterna Amsterdam IJburg 

De gevel van het drie verdiepingen tellende gebouw sluit stedebouwkundig aan bij de bestaande woningen en is antracietgrijs met verschillende kleuraccenten die de units herkenbaar maken. Via een poort in het gebouw, op de grens tussen sporthal en school, bereikt de bezoeker het plein en de entree. Aan de entree ligt een gebouwhoge vide, die per verdieping via trappen oploopt naar een hoge overkapping met natuurlijke lichtinval.

Deze centrale binnenruimte, van waaruit alle units worden ontsloten, fungeert zo letterlijk als ‘laterna’ voor het gebouw. Het natuurrijke buitenterrein maakt integraal deel uit van de  ontwerpopgave en is uniek.

De oplevering van Laterna Magica wordt deze zomer verwacht.

 

 

Reageer op dit artikel