nieuws

Hans Lensvelt keert terug naar Nederlandse markt

Geen categorie

Hans Lensvelt (50) heeft, nadat hij vier jaar geleden met kantoorinrichter Gispen International fuseerde, Lensvelt teruggekocht. De ondernemer keert per direct terug uit Sjanghai en zal als grootaandeelhouder en creative director verantwoordelijk zijn voor de artistieke richting en marketing van het bedrijf. Lensvelt is sinds 1985 verbonden aan Lensvelt BV, dat in 1962 door zijn vader werd opgericht.

Hans Lensvelt keert terug naar Nederlandse markt

 

 

De aandeelhouders van Gispen Lensvelt Group BV hebben in gezamenlijk overleg besloten om de activiteiten weer te scheiden, zodat beide bedrijven zelfstandig kunnen profiteren van de mogelijkheden die de snel veranderende markt voor kantoorinrichting biedt.

Als onderdeel van de transactie heeft Hans Lensvelt alle aandelen in Lensvelt BV teruggekocht en al zijn aandelen in Gispen Lensvelt Group BV verkocht. Er zullen geen arbeidsplaatsen verdwijnen bij Lensvelt BV, waar momenteel achttien mensen werkzaam zijn. De huidige CEO, Rob Brugge (45), blijft aan en zal participeren in de onderneming.

Lensvelt BV, gevestigd in Breda, is sinds 1962 actief met het produceren van kantoormeubilair en het inrichten van kantoren. Het bedrijf concentreert zich op de architect en opereert in het bovenste marktsegment. Enkele projecten van Lensvelt BV: het stadhuis van Den Haag (‘het IJspaleis’) door Richard Meier; de Nederlandse ambassade in Berlijn, een ontwerp van Rem Koolhaas; de Openbare Bibliotheek Amsterdam van Jo Coenen; en de inrichting van de VIP Lounge op Luchthaven Schiphol in samenwerking met Concrete Architectural Associates uit Amsterdam. In samenwerking met het tijdschrift de Architect reikt Lensvelt sinds 2000 jaarlijks de Lensvelt de Architect interieurprijs uit.

Reageer op dit artikel