nieuws

Danshuis Amsterdam definitief van de baan

Geen categorie

Het Danshuis in Amsterdam gaat definitief niet door. Woningcorporatie Stadgenoot en Stichting Danshuis Amsterdam hebben hun samenwerking beëindigd. Dat maakte de woningbouwvereniging vorige week bekend.

Danshuis Amsterdam definitief van de baan

 

 

Een belangrijke toekomstige huurder van het geplande centrum voor professionele dansgezelschappen heeft zich volgens Stadgenoot onverwacht teruggetrokken.’Nu de exploitatie niet meer sluitend is te krijgen, is het fundament onder het initiatief weggevallen’, aldus een woordvoerder.

In Amsterdam wordt al vijftien jaar gesproken over de bouw van het Danshuis. In het pand in Amsterdam-Oost, een ontwerp van Tekton Architekten, zouden onder meer dansstudio’s en een presentatiezaal komen. De kosten waren begroot op 13 miljoen euro. Daarvan zou Amsterdam 5 miljoen euro voor rekening nemen. Die subsidie werd eerder al onzeker toen bleek dat de bouw niet in 2010 kon beginnen, een van de voorwaarden van de gemeente. Wethouder Carolien Gehrels (Cultuur, PvdA) liet de gemeenteraad eind vorig jaar weten dat ze geen subsidie meer wilde verstrekken aan het project. De definitieve beslissing daarover werd echter uitgesteld tot komend voorjaar. Ontwikkelaar OCP en Stadsdeel Oost gaan op zoek naar een nieuwe invulling van de locatie.

 

Reageer op dit artikel