nieuws

Dans en architectuur komen samen in voorstelling Tetris

Geen categorie

Dansgezelschap De Dansers brengen dans en architectuur samen in de voorstelling Tetris. Deze wordt uitgevoerd tijdens het Tweetakt jeugdtheaterfestival. De twee gebouwen waarin wordt opgetreden, worden als uitgangspunt genomen voor de voorstelling. De première vindt plaats op zondag 20 maart.

Dans en architectuur komen samen in voorstelling Tetris

 

 

De acrobatische dans in Tetris wordt gedirigeerd door het gebouw: een tribune, een muur, een gang… Onvermoeibaar wordt de voorstelling aangepast aan iedere ruimte. Tetris laat zien dat er veel manieren zijn om je wereld te bewonen. De choreograaf van de voorstelling is Erik Kaiel, een meester in het werken-op-locatie.

De twee voorstellingslocaties zijn de Cultuurcampus, een gloednieuw architectonisch hoogtepunt in Utrecht Overvecht, én in De Reuzenhal in Vleuterweide, een industriële hal die al vijf jaar het eigen theater van De Dansers is. Twee contrasterende locaties in nog contrasterender wijken: een vinexwijk en een multiculturele betonwijk.

Meer informatie over de voorstellingsdata en reserveren is te vinden op www.tweetakt.net

 

Reageer op dit artikel