nieuws

Conferentiecentrum Dailian nadert voltooiing

Geen categorie

In Dalian in China wordt druk gebouwd aan het ontwerp van Coop Himmelb(l)au voor een nieuw conferentiecentrum. Dalian is een stad in het noordoosten, in de Chinese provincie Liaoning. De haven is één van de belangrijkste handelshavens van Noordoost-China.

Conferentiecentrum Dailian nadert voltooiing

 

 

 

De laatste jaren ondergaat het stedelijke landschap van Dalian enkele grondige veranderingen die de economische aantrekkingskracht van de stad moeten verbeteren. Zo werd de containerhaven verplaatst naar een minder bevolkt gebied en bouwt men aan een internationale haven voor cruiseschepen. Ook de bouw van het International Conference Centre maakt deel uit van deze stadsuitbreiding. Het Conference Centre moet als landmark voor de vernieuwing in de regio functioneren. Het ontwerp geeft dan ook zowel Dalians moderne toekomst weer, als haar traditionele status als importhaven en industriestad.

In het gebouw worden verschillende functies met elkaar gecombineerd. In het midden bevindt zich een conferentiehal met 2500 plaatsen. Daarnaast bevat het gebouw ook een theater-en operazaal met een capaciteit van 1600 stoelen. Deze twee centrale ruimtes worden omringd door kleinere conferentiehallen en een tentoonstellingsruimte. Op de begane grond zijn verschillende winkels waar de bewoners en bezoekers van Dalian kunnen shoppen.

Het gebouw voorziet zichzelf op een duurzame manier van licht (daglicht) en warmte (recycling).

Bron: www.architectura.be

 

 

 

 

Reageer op dit artikel