nieuws

Btw-verlaging toch mogelijk

Geen categorie

De BNA adviseert haar leden contact op te nemen met de belastingdienst na melding van diverse leden dat de dienst op onderdelen van architectendiensten toch een lager btw-tarief toestaat. Architectendiensten zijn officieel uitgesloten van het verlaagde btw-tarief voor renovatie en herstel van woningen die ouder dan twee jaar zijn.

Btw-verlaging toch mogelijk

 

Sinds 1 oktober is tijdelijk een verlaagd btw-tarief van toepassing op renovatie en herstel van woningen ouder dan 2 jaar. Met de maatregel beoogt de regering lagere kosten voor particulieren bij renovatie van hun woning.

Architectendiensten werden door de minister van deze regel buitengesloten. De Belastingdienst heeft nu in enkele gevallen toegestaan dat over architectendiensten bij deze renovaties, die niet als specifieke ontwerpactiviteit beschouwd kunnen worden, het verlaagde tarief berekend wordt. Hierbij noemt de Belastingdienst architectenwerkzaamheden tijdens de uitvoering.

De BNA adviseert leden met een particuliere woningbouwrenovatie-opdracht contact op te nemen met de Belastingdienst.

Reageer op dit artikel