nieuws

Broebakema krijgt opdracht Frederikkazerne Den Haag

Geen categorie

Broebakema heeft de opdracht gekregen voor de nieuwbouw op de legering Frederikkazerne in Den Haag. De opdracht is verkregen middels een Europese Aanbesteding. Het betreft een Design, Build & Maintenance contract voor dertig jaar. De nieuwbouw, die een logiesfunctie krijgt, wordt opgeleverd in juli 2012.

Broebakema krijgt opdracht Frederikkazerne Den Haag

 

Binnen de gestelde uitgangspunten is er een compact gebouw ontworpen van circa 17.000 m2 bvo. Een functioneel legeringgebouw met facilitaire voorzieningen en een geïntegreerd wachtgebouw dat uitzicht heeft op de toekomstige hoofdpoort van de kazerne. Een centrale entree en de toepassing van loopbruggen hebben geleid tot optimale looplijnen. Qua duurzaamheid scoort het gebouw een gemiddelde GPR waarde 8. De onderhouds-, energie- en materiaalkosten zijn relatief laag.

       

Team

Het ontwerp is gemaakt door een team bestaande uit Heijmans Utiliteitsbouw, Broekbakema, Arcadis en Burgers Ergon met advies van DGMR, Nieman en Heijmans Services ten behoeve van het onderhoud. De partijden werken met BIM voor een betere communicatie, minder faalkosten tijdens de uitvoering en een beter gebouw als eindresultaat.

Reageer op dit artikel