nieuws

Bouw studentenflats Den Haag

Geen categorie

Den Haag krijgt twee studentenflats van 70 meter hoog met een bruto vloeroppervlak van in totaal ongeveer 29.500 vierkante meter. Het ontwerp is afkomstig van Architectenbureau K2 uit Amsterdam.

Bouw studentenflats Den Haag

 

 

 

 

De woontorens worden gebouwd op grond van NS Poort aan de Waldorpstraat aan de westzijde van station Den Haag Hollands Spoor. In het eerste kwartaal van 2011 wordt begonnen met de bouw. Naar verwachting worden de 603 studentenkamers medio 2013 opgeleverd. De bouw van deze torens, met parkeerplaatsen op het maaiveld, is een verdere aanvulling op de ontwikkeling van het project Laakhaven Centraal, waar NS Poort ook het ROC Mondriaan College ontwikkelt.

Het project van Architectenbureau K2 omvat twee woontorens. In toren 1 worden 270 zelfstandige studentenkamers gerealiseerd. Toren 2 gaat 332 kamers herbergen waarbij een keuken en sanitaire voorzieningen worden gedeeld per vier studenten. Deze kamers kunnen op een later moment eenvoudig worden verbouwd tot 156 koopappartementen voor starters. In 2013 worden de flats opgeleverd.

Reageer op dit artikel