nieuws

BNI organiseert lezingenreeks Spatial Senses

Geen categorie

Voor het eerst sinds haar bestaan organiseert de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (BNI) een lezingenreeks. Op donderdagavond 17 maart vindt de eerste lezing plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Uiteindelijk zullen er zes lezingen gehouden gaan worden onder de titel ‘Spatial Senses’.

BNI organiseert lezingenreeks Spatial Senses

De zintuigen spelen een cruciale rol bij de beleving van de wereld om ons heen. Wat we zien, horen, ruiken, proeven en voelen bepaalt hoe we die wereld ervaren. In hoeverre spelen interieurarchitecten in op de perceptie van stimuli? Prikkelt goede interieurarchitectuur alle zintuigen? Deze vragen liggen ten grondslag aan de lezingenreeks Spatial Senses.

Multi Sensory Design

De eerste lezing in de reeks Spatial Senses wordt gegeven door Rick Schifferstein, wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van zintuiglijke waar- neming. Schifferstein: “Al onze zintuigen staan vrijwel continu open om informatie op te vangen. Je voelt het materiaal van de vloer, de objecten in de ruimte, en de wandbekleding. Door bij het ontwerpen expliciet rekening te houden met alle zintuigen, kan een interieurarchitect ervoor zorgen dat ze ook allemaal bijdragen aan dezelfde, gewenste ervaring.” Aan de hand van voorbeelden uit de interieurarchitectuur, bespreekt Schifferstein de Multi Sensory Design methode.

Overige lezingen

De tweede en derde lezing zullen worden gehouden op respectievelijk 19 mei en 30 juni. Na de zomer volgen nog drie BNI-lezingen.

Reageer op dit artikel