nieuws

Bibliotheek Birmingham door Mecanoo

Geen categorie

Momenteel wordt in Birmingham gebouwd aan de bibliotheek aan het Centenary Square. Het ontwerp voor dit nieuwe culturele hart van de stad is afkomstig van Mecanoo.

Bekijk de computer-generated video om een kijkje te nemen in de nieuwe bibliotheek.

Bibliotheek Birmingham door Mecanoo

Het gebouw komt in het hart van het centrum en bestaat uit een volwassenen- en kinderbibliotheek, studieplekken, muziekbibliotheek, gezondheidscentrum, multimediaruimte, archiefruimtes, Shakespeare Memorial Room, kantoren, tentoonstellingsruimtes, cafe’s, een nieuw gemeenschappelijk auditorium (300 stoelen) voor de Bibliothee en het ernaast gelegen Repertory Theatre.

Birmingham De illustraties schetsen een beeld van hoe de bibliotheek er uit gaat zien na de opening in 2013. In de centrale rotonde komt een muur van boeken die over verschillende verdiepingen doorloopt.

 

Reageer op dit artikel