nieuws

Begin bouw Waterlandplein in Amsterdam Noord

Geen categorie

Op 13 december begint de bouw van het project Waterlandplein in Amsterdam Noord. Het is een ontwikkeling van de Ontwikkelingscombinatie Nieuw Waterlandplein CV, waarin AM en Ymere participeren.

Begin bouw Waterlandplein in Amsterdam Noord

 

 

 

 

Op het nieuwe Waterlandplein komt een nieuw wijkwinkelcentrum van 9.000 m2, een wijkcentrum met bibliotheek en een centrum voor zorg en gezondheid, en 300 overdekte parkeerplaatsen. Er zijn inmiddels drie sociale huurgebouwen met 222 woningen gerenoveerd en er komen 319 nieuwbouwwoningen (koop en huur) in diverse prijscategorieën. Stadsdeel-Noord heeft zich de afgelopen jaren ingezet om de herinrichting van en nieuwbouw op het Waterlandplein mogelijk te maken en bijdragen van de gemeente en het Rijk te krijgen.

De drie bestaande woongebouwen met 222 woningen zijn door Hans van Heeswijk architecten gerenoveerd. Het nieuwe woon- en winkelcentrum wordt gerealiseerd naar een ontwerp van Atelier Pro en de Architekten Cie.

Reageer op dit artikel