nieuws

Arnhemhal op Papendal moet mei 2012 klaar zijn

Geen categorie

De bouw van de Arnhemhal, een trainingshal op sportcentrum Papendal, begint in april en moet in mei 2012 klaar zijn. Met de bouw is een bedrag gemoeid van 15 miljoen euro. Arnhem, Rijk, sportbonden en bedrijfsleven dragen ook bij. De provincie betaalt de helft omdat zij de hal een grote rol ziet spelen bij het realiseren van de Olympische ambities van Nederland voor 2028.

Arnhemhal op Papendal moet mei 2012 klaar zijn

 

De hal is allereerst bestemd voor topsporterts die fulltime op Papendal – Arnhem wonen, trainen en studeren of die hier enkele dagen per week komen trainen. Het gaat om in totaal zo’n 500 topsporters en om verschillende nationale sportselecties waaronder atletiek, badminton, handbal, rolstoelbasketbal, taekwondo, volleybal en verschillende wielerdisciplines.

De nieuwe hal krijgt drie verdiepingen, twee boven elkaar liggende sprintbanen van 130 mete lengte. De krachttraining- en herstelruimtes gaan tot de beste van Europa behoren. Verder komt er onder meer een restaurant dat wordt ingericht als ‘Sportrestaurant van de toekomst’. Iedere topsporter kan hier de maaltijd zo optimaal mogelijk afstemmen en monitoren op het trainingsprogramma.

De Arnhemhal is niet alleen voor topsport.  Buiten de topsporttrainingsuren kunnen Arnhemse sportverenigingen gebruik maken van de hal met zijn uitgebreide sport- en trainingsfaciliteiten.

Reageer op dit artikel