nieuws

Wouter Veldhuis coördinator Stedenbouw RAvB

Geen categorie

Wouter Veldhuis is per 1 januari 2012 de nieuwe coördinator van de masteropleiding Stedenbouw aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Hij volgt hiermee Jeroen de Willigen op. Veldhuis wordt primair verantwoordelijk voor de vormgeving en coördinatie van het ontwerponderwijs (ateliers).

Wouter Veldhuis coördinator Stedenbouw RAvB

 

 

Wouter Veldhuis vindt het Academieonderwijs de beste vorm van stedenbouwonderwijs in Nederland. Hij heeft de ambitie om het niveau van het onderwijs aan de RAvB waar mogelijk te verbeteren. Ook wil hij een bijdrage leveren aan een betere nationale en internationale profilering van de RAvB. In dat licht ziet hij een belangrijke rol voor de Academie weggelegd als verbindende schakel tussen onderwijs, onderzoek en praktijk.

Wouter Veldhuis (1971) is in 1996 afgestudeerd als architect aan de TU Delft en is sinds enige tijd ook officieel stedebouwkundige. Hij is directeur van Must Stedebouw.

Veldhuis neemt actief deel aan het vakdebat, publiceert regelmatig en heeft zitting in vele vakgerelateerde fora. Hij doceerde de afgelopen jaren veelvuldig aan verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen. Aan de Rotterdamse Academie heeft hij meerdere ateliers begeleid en is hij met regelmaat lid van afstudeercommissies.

Op vrijdag 3 februari 2012 zal Wouter Veldhuis zijn entreerede houden tijdens de opening van het tweede semester van het studiejaar.

Reageer op dit artikel