nieuws

Vernieuwbouw artillerieloods Fort Asperen

Geen categorie

De artillerieloods bij Fort Asperen wordt door bureau SLA in oude luister hersteld.. Het bureau maakte in opdracht van Stichting monument Fort Asperen een ontwerp voor een horeca en expositiegelegenheid waar bezoekers het hele jaar terecht kunnen.

Vernieuwbouw artillerieloods Fort Asperen

 

 

 

 

Doordat het bestemmingsplan geen ruimte laat voor extra vierkante meters bebouwing is gekozen het gebouw volledig te onderkelderen. Vanuit deze kelder komt de nieuwbouw  (een houten huisje) in het midden van de loods omhoog, waardoor een stijgpunt, een bar en een dubbele hoogte in de kelder ontstaat.

De nieuwbouw wordt door bureau SLA in hoge mate geïsoleerd en door middel van warmtepompen verwarmd. Overtollige warmte loopt over in de loods, waardoor hier in de winter een halfklimaat ontstaat.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels