nieuws

Uitslag ‘De Groene Kamer’ bekend

Geen categorie

Drie architectenbureaus zijn geselecteerd als winnaar van de architectuurwedstrijd voor het nieuwe Landgoed De Groene Kamer in Tilburg-West. Het Masterplan voor het nieuwe landgoed is afkomstig van Fabric (Amsterdam) en Lola Landscape Architects uit Rotterdam.

Uitslag ‘De Groene Kamer’ bekend

 

 

 

Next Architects (Amsterdam) sleepte de eerste prijs in de wacht voor de onderdelen Blok en Haak, Shift Architecture Urbanism (Rotterdam) is de winnaar voor het onderdeel Campus en Atelier Kempe Thill (Rotterdam) is bekroond tot winnaar voor het gedeelte Solitaire.

Expositie

De verschillende ontwerpen worden in de komende maanden gepresenteerd op diverse locaties in Tilburg. Dit gebeurt in samenwerking met CAST (Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg).

Duurzaam

Het nieuwe landgoed wordt ontwikkeld ten westen van Tilburg, direct aansluitend op de wijk Reeshof. De Groene Kamer, een initiatief van Gerard Berkelmans, is een landgoed dat buitenbeleving op vernieuwende wijze dichtbij de mensen wil brengen. Het landgoed combineert retail en duurzaam ondernemen met bijzondere landschappelijke inpassing en de ontsluiting van omliggende natuur.

Reageer op dit artikel