nieuws

Uitslag Bakema Fellowship 2011/2012

Geen categorie

De Amerikaanse landschapsarchitect Jessica Bridger heeft met haar onderzoeksvoorstel ‘Purchasing Power and Spatial Consequences: A 21st Century Mashup’ de Bakema Fellowship 2011/2012 gewonnen. In het onderzoek zal ze economische data combineren met ruimtelijke analyse.

Uitslag Bakema Fellowship 2011/2012

 

 

 

In een tijd van economische onzekerheid, stelt haar onderzoek vragen bij de relatie tussen de economische discipline en het ruimtegebruik in Europese steden. Het bestuur “waardeert de potentie die dit onderzoek heeft om tot een alternatieve blik op de gebouwde omgeving te komen door complementaire kennisgebieden te combineren.”

Jessica Bridger is ontwerper, schrijver en redacteur, werkend vanuit Boston en München. In 2007 richtte ze ‘Very Mercenary’ op, een onafhankelijk bureau voor werk in de kunst, cultuur en architectuur. Sinds 2011 is ze redacteur bij ‘Topos: The International Review of Landscape Architecture and Urban Design’.

In 2012 zal het door de Jaap Bakema Foundation ondersteunde onderzoek van Bridger leiden tot een presentatie in het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam en een publicatie in het tijdschrift ‘A10 new European architecture’.

Reageer op dit artikel