nieuws

Uitgebreid programma in top watertoren Rotsoord

Geen categorie

Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen heeft de prijsvraag gewonnen voor de herbestemming van de Watertoren op Rotsoord in Utrecht (uit 1906).

Uitgebreid programma in top watertoren Rotsoord

 

 

 

Het bureau mag het markante, 37 meter-hoge monument aan de Vaartse Rijn naar eigen ontwerp verbouwen en herbestemmen. Sluijmer en van Leeuwen werd gekozen uit zes genomineerden.

Uitzicht

In het ontwerp is de buitenkant van de toren ongemoeid gelaten. De ontwikkeling richt zich op het interieur. Het gevarieerde programma concentreerd zich met name bovenin de toren. Hiermee wordt de sterkste troef van de toren goed benut: het fantstische uitzicht op de stad.

  

Het plan behelst onder meer een interieurontwerpbureau met expositieruimte, diverse atelierruimtes, een ZZP-center, een vergaderruimte en een restaurant in de top van de toren. Bovendien zal de toren tot op het dak publiek toegankelijk worden. Om dit complexe programma te realiseren wordt een trappenhuis met lift in de toren toegevoegd.

Met de ontwikkeling van de Watertoren op Rotsoord wordt een industrieel monument permanent opengesteld.

Reageer op dit artikel