nieuws

TomDavid gebruikt brandtrap als drager board room

Geen categorie

Voor een kantoorgebouw aan de Rotterdamse Parklaan heeft TomDavid Architecten een opvallend ontwerpvoorstel. gemaakt. De opdracht bestaat uit het aanbrengen van een tweede noodzakelijke vluchtroute aan het pand, dat vier verdiepingen telt.

TomDavid gebruikt brandtrap als drager board room

 

 

Het voorstel van TomDavid Architecten gaat verder dan de opdracht. Zij maakten de brandtrap nog een verdieping hoger en plaatste op de standaard stalen spiltrap een overkragende board room. Deze is geconstrueerd uit staal en glas en is zelfstandig toegankelijk voor alle medewerkers van het gebouw en hun bezoek. Dankzij de extra verdieping is het mogelijk om over de belendende bebouwing heen te kijken en ontstaat een  adembenemend uitzicht over de stad en de Maas.

BoardRoom

Tom van Odijk: “Een vluchtweg is esthetisch gezien vaak een noodzakelijk kwaad, met name bij bestaande bouw. Wij maken van de nood een deugd.  Het betreft een voorlopig ontwerp, dat ook als proefproces zou kunnen dienen om uit te zoeken wat is er binnen de regelgeving en veiligheid mogelijk is.”

Reageer op dit artikel