nieuws

Stadskantoor Rotterdam voor € 95 miljoen naar Heijmans

Geen categorie

Heijmans heeft de voorlopige gunning van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam gekregen voor de herontwikkeling, renovatie, nieuwbouw en het onderhoud van het nieuwe Stadskantoor van de gemeente Rotterdam.

Stadskantoor Rotterdam voor € 95 miljoen naar Heijmans

Het project behelst 43.000 m2 bvo en omvat de ontwikkeling van ruim negentig appartementen en een parkeergarage. De integrale bouw- en installatieopdracht vertegenwoordigt een contractwaarde van ruim € 95 miljoen. Het onderhoudscontract heeft een looptijd van minimaal 15 jaar.

Heijmans realiseert de opdracht vanuit haar verschillende disciplines utiliteitsbouw, vastgoed, woningbouw, techniek en civiel. Het bundelen van de gezamenlijke kennis en kunde van deze onderdelen heeft geleid tot de economische voordelige inschrijving (EMVI).

VO

Heijmans zal het ontwerpteam verder leiden om het voorlopig ontwerp verder te ontwikkelen. Heijmans zal daarbij de regie gaan voeren over het bestaande ontwerpteam. De bouw start begin 2013 en het project zal naar verwachting eind 2014 gereed zijn. De ruim 90 appartementen op deze locatie worden door Heijmans ontwikkeld en in de komende jaren verkocht.

Reageer op dit artikel