nieuws

Slopershamer in deel Heerlens winkelcentrum

Geen categorie

De gemeente Heerlen laat vanaf woensdag tien winkels slopen in winkelcentrum ’t Loon. Dat liet de gemeente maandag laten weten. 40 andere winkelpanden blijven gespaard. De sloop duurt tot uiterlijk 23 december.

Slopershamer in deel Heerlens winkelcentrum

 

 

 

 

 

 

Veel bewoners van de Homerusflat boven het winkelcentrum reageerden boos, teleurgesteld en ontredderd, aldus hun woordvoerder Theo Ploeg. Ze mogen een maand niet meer hun woning in. Dat is langer dan ze verwacht hadden. “De boodschap komt hard aan”, twitterde Ploeg.

De tien winkels die afgelopen dinsdag zijn gesloten liggen boven of vlakbij de plek die verzakt. Ook een belangrijk deel van de parkeergarage wordt gesloopt.

Het winkelcentrum bestaat uit vier compartimenten die bouwkundig los van elkaar staan. Drie compartimenten blijven gespaard. Het bouwwerk in het verzakkende compartiment helt langzaam maar zeker voorover, zei burgemeester Paul Depla.

Voor de oudere bewoners van de flats rondom het winkelcentrum wil de gemeente een boodschappendienst opzetten. Veel ouderen zijn afhankelijk zijn van ’t Loon voor hun boodschappen en moeten nu verder de stad in.

Steeds meer getroffen winkels vinden elders in Heerlen een tijdelijke plek. De gemeente biedt daarbij de helpende hand. Ze werkt ook aan een regeling voor hulp bij acute nood van de ondernemers. De gemeente wil onder meer sneller vergunningen verlenen bij herhuisvesting. Ook zijn formulieren van het UWV uitgereikt waarmee winkeliers werktijdverkorting kunnen aanvragen. Die worden doorgestuurd naar het ministerie van Sociale Zaken.

ANP

 

Reageer op dit artikel