nieuws

Scholenbouwwaaier voor goede, gezonde scholen

Geen categorie

Rijksbouwmeester Frits van Dongen heeft vandaag de scholenbouwwaaier gepresenteerd. De waaier is een hulpmiddel om de ideeën van gebruikers over hun te (ver)bouwen school daadwerkelijk te realiseren.

Scholenbouwwaaier voor goede, gezonde scholen

Per jaar krijgen ongeveer duizend scholen met (ver)bouw te maken. De waaier reikt op gesprekspunten aan voor iedereen die hiermee te maken heeft. Dit helpt gemeenten en schoolbesturen om hun ideeën ten aanzien van de onderwijshuisvesting in een vroeg stadium van de bouw helder formuleren. De waaier is opgebouwd rond de thema’s: Proces, Beleving, Gebruik, Techniek en Economie.

Naast onderwerpen als energieverbruik, onderhoud en binnenmilieu legt de scholenbouwwaaier een relatie met de organisatorische, architectonische, functionele en economische aspecten van een schoolgebouw. De waaier omvat vijftig themabladen met weetjes, tips, keuzes en aandachtspunten. Elk thema eindigt met suggesties over waar meer informatie te vinden is over het onderwerp.

Reageer op dit artikel