nieuws

Schatkamer onder Domplein Utrecht

Geen categorie

Het Domplein in Utrecht krijgt een ondergronds bezoekerscentrum. In deze schatkamer, die bovengronds alleen te herkennen is aan een luik in de bestrating, is 2000 jaar geschiedenis van Utrecht te zien. Het centrum, dat Schatkamer gaat heten, moet bovendien een internationaal forum voor kennis, cultuur en religie worden.

Schatkamer onder Domplein Utrecht

 

 

 

Dat staat in een brief die B en W van Utrecht hebben geschreven aan de gemeenteraad. De raad neemt donderdag een beslissing over de bouw van de Schatkamer.

Onder het Domplein hebben bisschoppen, keizers en andere Utrechters hun sporen nagelaten, zo is uit proefopgravingen gebleken. Historische resten die bij die proefopgravingen aan de oppervlakte kwamen, zijn nu te zien in kelders onder het Domplein.

In 2013 viert Utrecht dat het 300 jaar geleden is dat de Vrede van Utrecht werd gesloten en dan moet het ondergrondse bezoekerscentrum klaar zijn. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft eerder deze maand ingestemd met het plan, aldus de gemeente.

Reageer op dit artikel