nieuws

Participanten gezocht voor inrichting EYE

Geen categorie

In het voorjaar van 2012 opent het nieuwe filmmuseum EYE in Amsterdam haar deuren, een ontwerp van het Oostenrijkse architectenbureau Delugan Meissl Associated Architects. Via een speciale wervingsfilm doet het museum een oproep aan particulieren een bijdrage te leveren aan de inrichting die past bij het museumgebouw.

Participanten gezocht voor inrichting EYE

In de wervingsfilm met 22 namen uit de filmwereld vormen Gouden Kalf-winnaars Carice van Houten en Nasrdin Dchar een gouden schoonmaakteam, doen Hans Kemna en Yorick van Wageningen een behangklus, schrobt Waldemar Torenstra op eigen wijze de ramen, zoekt Monique van de Ven gordijnen uit en gaan Huub Stapel en Cees Geel aan de slag als klusduo.

De korte film wordt door het speciaal opgerichte U&EYE Fonds de komende maanden ingezet om participanten te werven. Als participant van het U&EYE Fonds wordt u virtueel ‘eigenaar’ van een stoel in een van de filmzalen en kunt u uw favoriete stoelnummer uitkiezen. Daarnaast hebben zij een bevoorrechte status binnen EYE en krijgen zij een U&EYE Card, voorzien van een saldo. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld entreekaarten voor tentoonstellingen en filmvoorstellingen kopen, en exclusief dineren in het restaurant.

EYE is het nieuwe instituut voor film in Nederland. Het beheert een wereldwijd collectie van ruim 37.000 films waaraan regelmatig Nederlandse en ook buitenlandse titels worden toegevoegd. In het nieuwe gebouw beschikt EYE voor het eerste over een grote expositieruimte waar het publiek kennis kan nemen van de filmgeschidenis en dde raakvlakken tussen film en beeldende kunst.

Reageer op dit artikel