nieuws

Ontwerpmarathon Koningsplein Tilburg

Geen categorie

Het Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg (CAST) houdt op vrijdag 20 en zaterdag 21 januari in een 24 uur durende ontwerpwedstrijd voor het Koningsplein. Hoe kan dit plein, dat nooit de levendige stadsruimte werd waarvoor het is ontworpen, in de toekomst van betekenis zijn voor het stadsleven in Tilburg? Inschrijven kan tot 21 december.

Ontwerpmarathon Koningsplein Tilburg

De gebiedsontwikkelingen van de Spoorzone en de Piushaven hebben consequenties voor de positie van het Koningsplein in ruimtelijke en programmatische zin. CAST vraagt de ontwerpers in 24 uur een uitdagende visie te ontwikkelen op het plein en zijn context. Voorafgaand aan het starten van de klok, wordt de precieze opdracht bekend gemaakt en zorgen enkele lezingen voor inspiratie. Dan werken de teams de klok rond om de volgende middag hun ontwerp te presenteren aan de jury.

Reageer op dit artikel