nieuws

Meest bekeken projecten van 2011

Geen categorie

Het Houten huisje in Utrecht een ontwerp van Urbanizer Aannemers & Architecten uit Utrecht is het meest bekeken project van 2011 op onze site. Onderstaand een overzicht van de projecten waarnaar de meeste bezoekers nieuwsgierig waren.

Meest bekeken projecten van 2011

 

 

 

De Top 10

Houtenhuisje
1. Houten huisje in Utrecht
De wijk Buitenwittevrouwen in Utrecht is geliefd bij jonge stellen, maar vaak zijn de woningen te klein wanneer er gezinsuitbreiding plaatsvindt. De bewoners van dit huisje vroegen Urbanizer om te helpen met een uitbreiding aan de achterkant van de woning waar zich twee garageboxen bevinden.

Berlare 
2. Woning met atelier in Berlare (B)
Deze woning met atelier is het eerste werk van Anniek Vandekerckhove en Sam De Bock (Q32). Het bevindt zich op de plaats van een oud, bouwvallig cafe met een uitzonderlijk uitzicht op de velden nabij de rivier de Schelde.

 Tuinhuis
3. Populieren tuinhuis in Groningen
Dicht tegen de binnenstad aan ligt volkstuinwijk Tuinwijck. Deze groene oase tussen het spoor en de Helperzoom biedt de stedeling voor weinig geld de ideale mogelijkheid de meest eigenzinnige tuin vorm te geven. Het is een ecologische volkstuin waar het goed toeven is. Onix heeft hier een tuinhuis, opgetrokken uit populieren hout, ontworpen.

Roosendaal
4. Woonhuis in Roosendaal
Oomen Architecten
heeft onlangs een woonhuis opgeleverd in Roosendaal. Het woonhuis is samen met de carport, garage en tuinberging als één geheel ontworpen. Dit geheel is ontstaan uit de vorm van de kavel en de ruimtelijke opzet is geïnspireerd op de Chinese hutongplattegronden, waarbij de woonhuizen ook de hele kavel beslaan en de tuin zich in het midden bevindt.

Leiden 
5. Twee woonhuizen in Leiden
In Nieuw Leyden heeft 24H architecture twee duurzame woningen gerealiseerd. De daglichttoetreding in de woningen vormt de kern van het ontwerp, vanwege het stedebouwkundig plan dat bestaat uit smalle straten en rug-aan-rug woningen.

Oss 
6. Gemeentehuis in Oss
Levendige contacten, een kleurrijke clientèle en een informele, huiselijke sfeer kenmerken de inrichting van het vernieuwde gemeentehuis in Oss. Het meubilair is door De Twee Snoeken zo opgesteld dat mensen op een ongedwongen wijze met elkaar in contact komen.

Zwarte 
7. Zwarte Parel Rotterdam Zuid
De verbouwing door Studio Rolf.fr Zecc architecten van een Rotterdamse ‘kluswoning’ is ontaard in een architectonisch schouwspel, waarin wordt geëxperimenteerd met tijd en ruimte.

Zwembad
8. Aquatics Centre Olympisch Zwembad Londen 2012
Het Aquatics Centre, een ontwerp van Zaha Hadid Architects wordt tijdens de Olympische Spelen gebruikt voor zwemmen, schoonspringen, synchroonzwemmen en de moderne vijfkamp. Ook tijdens de Paralympische Spelen zal er worden gezwommen. Het complex bevindt zich aan de zuidoostelijke kant van het Olympic Park.

Schuur
9. Schuurbain in Zedelgem (B)
Bij het bouwen van een schuur wordt architectuur tot zijn essentie herleid: muren met een dak, en wat ramen en deuren. Voor de Schuurbain in Zedelgem zocht atelier vens vanbelle naar een architectuur in het midden tussen efficiëntie en de schoonheid van de constructie. De beleving, het sculpteren van het licht en de tactiliteit stonden daarbij centraal.

Strand
10. Strandpaviljoen in Zandvoort
Anders dan de meeste strandpaviljoens is deze permanent. Hij staat op het zuidstrand van Zandvoort en is ontworpen door BINT architecten. Het gebouw kan zich aanpassen aan iedere weeromstandigheid door slimme materiaaltoepassingen en vernuftige ontwerpbeslissingen.

Reageer op dit artikel