nieuws

Kossmann.dejong wint internationale prijzen

Geen categorie

De door Kossmann.dejong ontworpen tentoonstelling ‘De Laurenskerk, een monument vol verhalen’ is internationaal onderscheiden. De FX International Interior Design Awards in Londen beloonde het ontwerp met twee awards in de categorieën Museum or Exhibition Space en Public Space. Ook uit Chigaco kwam erkenning voor het project in de vorm van een eervolle vermelding bij de IIDA Global Excellence Award georganiseerd door de International Interior Design Association.

Kossmann.dejong wint internationale prijzen

De Laurenskerk; een monument vol verhalen is een tentoonstelling op een unieke locatie. Verhalen over het verleden en het heden, leven en dood, het bombardement van de stad, de wederopbouw maar ook over haar stilte. De vaste opstelling is geen tentoonstelling in de traditionele zin van het woord, omdat er geen collectie is om tentoon te stellen. In plaats daarvan worden op een multimediale wijze en met een meervoudig vertelperspectief verhalen verteld. De kapellen spelen de hoofdrol en vertellen ieder een eigen verhaal.

Met de inrichting is een nieuwe narratieve laag aan de architectuur van de kerk toegevoegd. Door de muren te laten spreken, is het gebouw getransformeerd tot drager van de tentoonstelling. Kossmann.dejong realiseerde dit zonder grote ingrepen in de bouwmassa en gaf het gebouw haar geschiedenis terug.

Reageer op dit artikel