nieuws

Kantoorpand als promotor van het Nieuwe Werken

Geen categorie

Opdrachtgever iMd wilde een oude loods ombouwen tot een eigentijdse werkomgeving. Ector Hoogstad architecten pakte de hal niet in zijn geheel aan, maar schoof de kantoorruimtes er als losse geklimatiseerde objecten in. Op deze manier functioneert de hal niet alleen als een soort grote luchtspouw, ook als ontmoetingsruimte.

Kantoorpand als promotor van het Nieuwe Werken

 

 

De kantoorruimtes zijn langs de gesloten kopgevels van de hal geplaatst. Daartussen is een open en speelse ruimte ontstaan, van waaruit via trappen en loopbruggen de verschillende vergaderplekken, een bibliotheek en ook de lunchruimte zijn te bereiken. Een van de trappartijen is een auditorium geworden. Daglicht stroomt binnen door de glaskappen in het dak.

 Hoogstad IMdFotograaf Petra Appelhof 

In het nieuwe, riante kantoor zijn meer werkplekken dan er werknemers zijn. Omdat iedereen bijna altijd aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt, zijn naar gelang de behoefte door het gehele gebouw verschillende fysieke projectplekken te creëeren.

De ‘schaarse’ werknemers die in de hal vertoeven, is tussen het werken door een blik op de Maas gegund. Ector Hoogstad zaagde de hal op strategische plekken open, waardoor vanuit iedere positie de rivier kan worden bekeken.

Reageer op dit artikel