nieuws

Intense en authentieke ervaring

Geen categorie

noA toont met de renovatie en de herinrichting van ’s hertogenmolens het boeiende verhaal van een historisch complex en is zo een waardevolle toevoeging aan het geheugen van de plek. Het verloop van de tijd is inzichtelijk gemaakt en de kracht van het water weer voelbaar. Al eeuwen vormt het molencomplex een baken een een referentiepunt voor de inwoners van Aarschot. Dankzij de ingrepen en het nieuwe programma kan het deze functie nog jaren vervullen.

Intense en authentieke ervaring

 

Vakredacteur Merel Pit bezocht het historische molencomplex. Dat het renovatie door noAarchitecten en het nieuwe programma mogelijk heeft gemaakt dat je weer, net als vroeger, er doorheen kunt bewegen: van de ene kant naar de andere kant van het water. Ze schrijft: “Omdat de traveeën in ere zijn hersteld, onderga je tijdens deze wandeling een intense en authentieke ervaring. Net als vroeger hoor je in de meters hoge ruimte de echo van het vallende water, proefje de vochtigheid van de lucht en stroomt de rivier onder je naar beneden verder het dal in.”

Lees haar hele projectbespreking in het decembernummer! 

 
Fotograaf Kim Zwarts

Reageer op dit artikel