nieuws

In debat met Meijer, Uytenhaak en Kempe

Geen categorie

Haiko Meijer van Onix Architecten, Rudy Uytenhaak en André Kempe van Atelier Kempe Thill zijn door ons uitgenodigd om tijdens het evenement ‘Meet de Architect’ hun visie op gevels in het architectonisch ontwerp uit de doeken te doen.

In debat met Meijer, Uytenhaak en Kempe

 

Op de beurs GEVEL 2012, die plaatsvindt van 25 tot en met 27 januari in Ahoy Rotterdam, worden de architecten aan de tand gevoeld over deze stellingen en gaan ze in debat met bezoekers. Dit vindt plaats in het GEVEL Theater, tijdens het evenement ‘Meet de Architect’. Hier brengen de redactie, architecten en andere professionals uit het vakgebied het onderwerp gevels en architectuur tot leven in presentaties en pitches, dialogen en debatten.

Gevel en architectuur

De gevel scheidt het interieur van de omgeving en markeert de overgang van het private naar het publieke domein. Ze heeft impact op de architectuur (en daarmee de schoonheid) van een gebouw, maar vervult tegelijkertijd belangrijke ecologische en sociale functies.


Haiko Meijer van Onix Architecten is te gast op woensdag 25 januari, op de themamiddag over ambacht.

Tijdens GEVEL 2012 behandelt de Architect elke dag een actueel thema op het gebied van gevels en architectuur. Haiko Meijer van Onix Architecten is te gast op woensdag 25 januari, wanneer het thema Ambacht wordt uitgediept. Rudy Uytenhaak komt op donderdag 26 januari praten over Prefab en André Kempe van Atelier Kempe Thill verdedigt zijn stelling op vrijdag 27 januari, als we het over Experiment hebben.


Op donderdag 26 januari licht Rudy Uytenhaak zijn visie op prefab toe.

Reageren via social media

De stellingen van Haiko Meijer, Rudy Uytenhaak en André Kempe zullen wij begin januari bekend maken op onze website en op onze diverse social media-kanalen. Zo krijgen beursbezoekers, vakgenoten en andere geïnteresseerden de mogelijkheid op de visies van deze architecten te reageren. Deze reacties leggen wij vervolgens aan Meijer, Uytenhaak en Kempe voor tijdens een kort vraaggesprek in het GEVEL Theater.

Nadat de architecten hun stellingen hebben verdedigd, is er gelegenheid om met hen in debat te gaan. Mocht er niet genoeg tijd zijn om van gedachten te wisselen, dan kunnen de gesprekken worden voortgezet op de stand van de Architect in Ahoy.


André Kempe van Atelier Kempe Thill spreekt vrijdag 27 januari over Experiment. 

Definitieve programma

Op deze pagina en door middel van nieuwsberichten houd de redactie je op de hoogte van de inhoud van het programma. Meer informatie over de beurs GEVEL 2012 is hier te vinden.

De onderwerpen die in Meet de Architect worden behandeld, zijn verder uitgewerkt in het januarinummer van de Architect. In dit nummer is tevens het Beursmagazine opgenomen, met informatie over alle activiteiten op en deelnemers aan GEVEL 2012.

Reageer op dit artikel