nieuws

Het meest bekeken nieuws van 2011

Geen categorie

Het bericht dat Studio Rolf.fr en Zecc Architecten de Lensvelt de Architect interieurprijs kregen voor het ontwerp van De Zwarte Parel in Rotterdam-Zuid, is het allerbest bekeken nieuwsbericht van 2011.

Het meest bekeken nieuws van 2011

 

 

 

Het bericht over de Zwarte Parel is te lezen via deze link.

2. Industrieel Bouwen Pitch op de Bouwbeurs

 

 

 De uitschuifbare starterswoning van Bouwkunde student Lieke Robben werd bijna unaniem als winnaar gekozen bij de Industrieel Bouwen Pitch op de BouwBeurs.

3. Vakantiekiekjes van de lezers

 

  

De redactie riep iedereen op om zijn architectuurvakantiekiekjes in te sturen. Het overzicht is te zien via deze link.

4. Natuurstenen villa in Turkije

 

 

Serge Schoemaker Architects uit Amsterdam bouwt in Turkije in Avsaralani een natuurstenen villa waarin de geometrische vormen worden gecombineerd met lokale materialen en ambachtelijke bouwwijzen.

5. MVRDV ontwerpt onderscheidende woontorens

 

 

Het ontwerpbericht over ‘The Cloud’ van MVRDV werd in korte tijd zeer goed gelezen. Als dit nieuws eerder was gepubliceerd, had het misschien wel op 1 gestaan.

6. Binnenkijken in nieuw interieur Rabobank Nederland

 

 

Samen met Sander Architecten en Rabobank organiseerde de Architect een kijkje in de keuken van de totstandkoming van een bijzonder interieur: dat van het kantoor van de Rabobank Nederland aan de Croeselaan in Utrecht. Dit project toont aan welke rol het ontwerp kan spelen in de culturele veranderingen die een bedrijf wil bewerkstelligen.

7. LAi in een nieuw jasje

 

 

Het verslag van het feest op de LAi-avond werd bijna net zo goed gelezen als het bericht over de winnaars

8. LoftCube in Belgische bossen

 

 

De LoftCube is tussen de bomen neergestreken. De designhotelkamer die haar bewoners ‘onvergetelijke momenten van intimiteit’ wil verlenen, en van ‘isolement door gebruik te maken van een uniek landschap en uitzonderlijk licht’, staat momenteel op tweehonderd meter van hotel Château de la Poste, door de bomen afgeschermd tegen blikken van buiten.

9. Verleiding in de stad

 

 

De stad heeft de toekomst, daar waren de meeste aanwezigen op het congres van de Architect over binnenstedelijk bouwen het over eens. In plaats van een verzameling problemen, is de stad een platform voor oplossingen, aldus congresvoorzitter Harm Tilman.

10. FRANTZEN et al wint VKG Architectuurprijs

 

 

Het ontwerp voor De Keyzer in Amsterdam van FRANTZEN et al architecten is bekroond met de VKG Architectuurprijs 2011. KAW ontving de VKG Renovatieprijs voor het Renovatiecomplex 40 in Amsterdam en LIAG architecten kreeg de publieksprijs voor het IJburg College.

Reageer op dit artikel