nieuws

FRANTZEN et al architecten wint Zuiderkerkprijs 2011

Geen categorie

Het complex De Keyzer van FRANTZEN et al architecten aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam is uitgeroepen tot het beste woningbouwproject van het afgelopen jaar.

FRANTZEN et al architecten wint Zuiderkerkprijs 2011

 

 

 

 

 

Gistermiddag namen de architect en de opdrachtgever Woonstichting de Key prijs in handen. Volgens de jury is dit eerste grote project van Frantzen een sympathiek, esthetisch prikkelend en gebruiksvriendelijk ontwerp. Het complex van vier bouwlagen past dankzij zijn zorgvuldige detaillering heel goed in de buurt. “De bezoeker krijgt het gevoel dat het om een getransformeerd bestaand pand gaat in plaats van nieuwbouw,” aldus juryvoorzitter/uitgever Martien de Vletter.

 Nieuwe Liefde 

Geurt Brinkgreve Bokaal
De prijs voor het beste renovatie-initiatief (Geurt Brinkgreve Bokaal) ging naar De Nieuwe Liefde in Amsterdam West. Amerborgh Nederland herontwikkelde naar ontwerp van Wiel Arets een oud wijnpakhuis aan de Da Costakade tot bezinningscentrum.

Alliantie 

Groene Speld

De Groene Speld, een stimuleringsprijs voor een uitzonderlijk duurzaam project, werd uitgereikt aan De Alliantie voor de renovatie van woningen in de Saenredamstraat in Amsterdam-Zuid.

Reageer op dit artikel