nieuws

De Ripperda in Haarlem publiekslieveling

Geen categorie

AWG Architecten en Pim Vervuren zijn de winnaars van de publieksprijs van de Haarlemse Lieven de Keypenning 2011. Hun ontwerp voor de inrichting van het voormalig exercitieterrein van de Ripperda kreeg de meeste stemmen van het publiek. Eerder was al bekend dat Patrick Fransen en Herman Hertzberger de winnaars zijn van de onderscheiding met hun ontwerp van Schoolenaer, een wijkje aan de oostkant van het Spaarne.

De Ripperda in Haarlem publiekslieveling

De jury selecteerden tien projecten waarop de inwoners van Haarlem hun stem konden uitbrengen. De transformatie van de voormalige kazerne de Ripperda van AWG architecten uit Antwerpen, werd met ruime voorsprong verkozen tot favoriete project in Haarlem.

De Lieven de Keypenning is een onderscheiding van de gemeente Haarlem voor een organisatie of persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van monumenten- zorg, architectuur of stedebouw. Dit jaar stond het thema stedebouw/openbare ruimte centraal.

Reageer op dit artikel