nieuws

Benthem Crouwel levert wooncomplex in Venlo op

Geen categorie

Benthem Crouwel heeft in Venlo het wooncomplex Crescendo opgeleverd. Het gebouw bestaat uit 74 luxe appartementen, 42 zorgappartementen, 5 groepswoningen, diverse commerciële en zorggerelateerde voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage.

Benthem Crouwel levert wooncomplex in Venlo op

 

 

Crescendo is gelegen op de overgang van natuur en stad; in de nabijheid van het nieuwe stadscentrum en tegelijkertijd naast de groene uiterwaarden van de Maas. Het complex wordt omgeven door een nieuw aan te leggen park, aansluitend op een woongebied en op het rijksmonument de Nedinsco-fabriek.

Benthem Crouwel liet zich bij het ontwerp leiden hoe dit monument opgaat in zijn omgeving. De slingervorm van Crescendo is geïnspireerd door de vormentaal van haar monumentale buurman waarbij raamafstanden en verdiepinghoogtes op de fabriek zijn afgestemd. De torens van het wooncomplex vormen een samenspel met de toren van Nedinsco en de hoge woongebouwen aan de andere zijde.

De gevels aan het binnenplein bestaan uit wit betoncomposiet, waarin structuur is aangebracht. Voor de buitenkant van het complex is basalt lavasteen gebruikt. Kleine doorgangetjes en paden doorsnijden het Crescendo-terrein waardoor het complex aansluiting vindt bij de achterliggende woonwijk.

Het wooncomplex is levensbestendig gebouwd. De woningen zijn dan ook van alle gemakken voor de oude dag voorzien. De deurposten zijn extra breed, de raamkozijnen zijn lager dan de standaard en er zijn allerlei mogelijkheden direct door Benthem Crouwel bij het ontwerp meegenomen, waardoor in een later stadium moderne technieken kunnen helpen wanneer zorg nodig is.

 

Reageer op dit artikel