nieuws

Barneveld krijgt station van containers

Geen categorie

Spoorbeheerder ProRail gaat in de Gelderse gemeente Barneveld een station bouwen van zeecontainers. De zeecontainers worden gebruikt als een soort enorme bouwstenen, waarmee een hoog gebouw met een toren en een klokkenruimte kan worden gerealiseerd, zo heeft een woordvoerder van ProRail donderdag gezegd. Het ontwerp is van NL Architects.

Barneveld krijgt station van containers

 

 

 

Barneveld ligt aan de zogenoemde Valleilijn tussen Ede en Amersfoort. De halteplaats heeft een groot transferium, omdat het een veelgebruikte overstapplaats is voor werken in de Randstad. Er ontbrak echter een goede wachtruimte die ProRail nu gaat maken van zeecontainers.

NL Architects

NL Architects is niet onbekend met het ontwerpen met zeecontainers.
Eerder bedachten de architecten de ContainerTower voor de Maasvlakte II

Bouwen met zeecontainers is volgens ProRail relatief goedkoop. De dienst vroeg architecten om “creatieve oplossingen” voor prettige wachtruimtes, die snel en zonder al te hoge kosten gebouwd kunnen worden. Het bouwen met zeecontainerblokken was zo’n creatief idee, aldus de woordvoerder. ProRail wil de wachtruimte volgend jaar neerzetten.

Reageer op dit artikel