nieuws

Architectuurprijs voor BP-kantoor en metrostation

Geen categorie

Gisteren zijn de Rotterdamse Architectuurprijzen 2011 uitgereikt. De prijs staat in het teken van utiliteitsbouw en bestaat uit een vakprijs en een publieksprijs. De winnaar van de vakprijs is RandstadRailstation Blijdorp, een ontwerp van Maarten Struijs van Gemeentewerken Rotterdam..De publieksprijs ging naar het BP Raffinaderijkantoor, een project van Group A.

Architectuurprijs voor BP-kantoor en metrostation

 

 

De vakjury had onder leiding van Aryan Sikkema een shortlist van 22 Rotterdamse gebouwen samengesteld. Aan de jury was gevraagd de gebouwen te beoordelen in overeenstemming met de belangrijkste uitgangspunten van de nieuwe Rotterdamse architectuurnota: aandacht voor duurzaamheid, goede aansluiting van gebouwen op de straat en aandacht voor de identiteit van Rotterdam. Hieruit heeft de jury het project van Maarten Struijs van Gemeentewerken geselecteerd als onbetwiste winnaar.

Via de site van Gemeente Rotterdam konden Rotterdammers hun voorkeur uitspreken over een van de 22 geselecteerde gebouwen. Het BP Raffinaderijkantoor van Group A kreeg 945 van de 1400 stemmen en werd hiermee de winnaar.

De Architectuurprijs Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam waarmee zij het architectuurklimaat in de stad verder wil stimuleren. Het is een prijs voor de opdrachtgever, architect en de bouwer van het gebouw. De onafhankelijke organisatie van de vakprijs was in handen van AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam.

Reageer op dit artikel