nieuws

Winnaars Great Indoors Awards

Geen categorie

De Nederlandse architectenbureaus i29 en Nezu Aymo Architects sleepten dit weekend twee Great Indoors Awards in de wacht. Het Australische March Studio en het Japanse Tatzu Nishi wonnen een prijs voor de winkelinrichting van Aesop in Parijs en Melbourne en voor het tijdelijke hotel Merlion in Singapore. The Great Indoors Awards zijn een initiatief van tijdschrift FRAME, Marres en NaiM/Bureau Europa in Maastricht.

Winnaars Great Indoors Awards

 

The Great Indoors Awards zijn dit jaar uitgereikt in de Timmerfabriek in Maastricht. De internationale vakjury bestond uit Jurgen Bey, Jan Boelen (directeur kunstcentrum Z33), Kozo Fujimoto (directeur communicatie Hermès Japan), Timo de Rijk (professor Design Cultures VU) en Ilya Oskolkov-Tsentsiper (president van het Strelka Instituut voor Media, Architectuur en Design). De jury nomineerde twintig projecten in vier categorieën, Show & Sell, Relax & Consume, Concentrate & Collaborate en Serve & Facilitate.

Winnaars op een rij

De inrichting van de Aesop-winkels in Parijs en Melbourne, ontworpen door March Studio, won de eerste prijs in de categorie Show & Sell. De jury prijst het inventieve effect dat is bereikt met eenvoudige materialen.


Winkelinrichting Aesop door het Australische bureau March Studio. 

Het kantoor van Tribal DDB in Amstelveen is door i29 bekleed met grijs vilt, dat warmte, privacy en een goede akoestiek realiseert. Dit project won in de categorie Concentrate Collaborate.

Ter gelegenheid van de Biënnale in Singapore, bouwde de Japanse ontwerper Tatzu Nishi een klein, maar functioneel tijdelijk hotel rond een van de beroemdste landmarks van de stad: het Merlion-standbeeld. Herimee won het project in de categorie Relax Consume.

Winnaar van de categorie Serve Facilitate is Power Toilets, een installatie annex openbaar toiletgebouw in Heerhugowaard, gerealiseerd door Nezu Aymo Architects in samenwerking met Superflex. De toiletten in deze anonieme grijze doos op het Hollandse strand zijn gemodelleerd naar die van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in New York. Het ontwerp is gebaseerd op foto’s die stiekem met een mobiele telefoon zijn genomen.

Reageer op dit artikel