nieuws

Technieuws – Cradle to Cradle raambekleding

Geen categorie

Luxaflex werkt samen met afvaldienstverlener en grondstoffenleverancier Van Gansewinkel aan Cradle to Cradle-raambekleding. Hierbij dient oude raambekleding als basis voor nieuwe raambekledingsproducten.

Technieuws – Cradle to Cradle raambekleding

Luxaflex levert in Nederland jaarlijks circa 400.000 stuks raambekleding, die gemiddeld eens in de tien jaar worden vervangen. De partners voeren een proef uit waarbij oude Luxaflexproducten worden terug gehaald. Van Gansewinkel demonteert de producten en scheidt ze in verschillende materiaalfracties, zoals aluminium en andere metalen, kunststof en textiel.

Als de kwantiteit, kwaliteit en de samenstelling van de geretourneerde producten in kaart is gebracht, worden de recyclingmogelijkheden bestudeerd. De materialen worden dan verwerkt tot nieuw basismateriaal, dat geschikt is voor de productie van nieuwe raambekleding.

Reageer op dit artikel