nieuws

Stuttgart stemt voor spoorproject

Geen categorie

De omstreden bouw van een treinstation onder het centrum van de Zuid-Duitse stad Stuttgart kan doorgaan. In een referendum in de deelstaat Baden-Württemberg heeft 58,8 procent van de kiezers een voorstel om het bouwcontract met spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn op te zeggen verworpen.

Stuttgart stemt voor spoorproject

 

 

De tegenstanders wilden dat het project Stuttgart 21 zou worden stilgelegd. Bij het referendum stemde echter bijna 59 procent van de kiezers voor doorgaan.

Stuttgart is vier nieuwe stations aan het bouwen, waaronder een ondergronds hoofdstation en een halte bij de luchthaven. Er komt 57 kilometer nieuw spoor, waarvan 33 kilometer in tunnels. Het spoor moet Stuttgart aansluiten op de toekomstige internationale hogesnelheidslijn tussen Londen, Parijs, Wenen en Boedapest.

De bouw kost volgens de autoriteiten ongeveer 7 miljard euro, terwijl deze kosten in 1995 nog werden geraamd op 2,5 miljard euro. De oplevering staat gepland voor het jaar 2019 of 2020. In de afgelopen jaren hebben honderdduizenden mensen meegedaan aan protesten tegen het project.

Reageer op dit artikel