nieuws

Reumacentrum voor re-integratie en revalidatie in Valkenburg

Geen categorie

Samen met Stichting RRR en projectontwikkelaar Nieuwe Borg ontwikkelt Architecten aan de Maas een Reumacentrum voor re-integratie en revalidatie in Valkenburg. De initiatiefnemers willen met een innovatieve aanpak de behandelingsduur van Reuma-patiënten aanzienlijk verkorten en de belastbaarheid van de patiënt versnellen.

Reumacentrum voor re-integratie en revalidatie in Valkenburg

In deze geïntegreerde behandeling van Stichting RRR worden fysiotherapie, thermale baden en inspanningsoefeningen gecombineerd met een re-integratietraject, dat gericht is op een terugkeer in het arbeidsproces, ofwel in de eigen functie ofwel in een andere functie. Ook de woon- en mobiliteitssituatie wordt gelijktijdig waar nodig aangepakt.

In het ontwerp van Architecten aan de Maas komt een kliniek met een oppervlakte van ca 12.000 m² met een hotelgedeelte van circa 120 kamers met bijbehorende lobby, huiskamer(s) en restaurant. Daarnaast omvatten de plannen een zwembad met een fitness- en welness gedeelte voor fysieke training en behandeling van de patiënten. Artsen, specialisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en arbeidsdeskundigen krijgen in het nieuwe centrum een eigen afdeling. Ook komt er een scholings- en laboratoriumafdeling voor de praktische opleiding en voor het monitoren van de behandelingsmethode.

Met de bouw is een bedrag van 50 miljoen euro gemoeid.

Reageer op dit artikel