nieuws

Jubileumeditie HEMA ontwerpwedstrijd 2012

Geen categorie

De opdracht van de 25e editie van de HEMA ontwerpwedstrijd luidt: Ontwerp de nieuwe HEMA-held. Volgens het warenhuis is dit een tijdloos product dat straks niet meer weg te denken is uit hun filialen. Omdat het een jubileumeditie is, mogen naast studenten van vormgevingsopleidingen ook consumenten een HEMA-held ontwerpen.

Jubileumeditie HEMA ontwerpwedstrijd 2012

 

De HEMA ontwerpwedstrijd startte in 1986 om studenten van ontwerpopleidingen de kans te geven ervaring op te doen met een praktijkopdracht. Dit bleek succesvol en bijna jaarlijks schreef het warenhuis deze ontwerpwedstrijd uit. Het doel is vormgeving onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Dankzij de publiciteit rond de wedstrijd staan de deelnemende jonge ontwerpers in de belangstelling van zowel vakgenoten als consumenten.

Tijdloos product

De opdracht dit jaar is een HEMA-held te ontwerpen, volgens de HEMA “een tijdloos product, bijzonder door zijn eenvoud, onderscheidend door zijn vormgeving en populair bij onze klanten”. Goede voorbeelden zijn fluitketel Le Lapin, het Jip en Janneke-luierpakje, taartplateau Tast Toe en natuurlijk de welbekende rookworst.

Studenten van vormgevingsopleidingen kunnen zich tot 11 februari 2012 inschrijven via www.hema.nl/ontwerpwedstrijd. Consumenten kunnen zich vanaf januari 2012 inschrijven.

Historie

Naast de publiciteit voor de winnaar, kijkt HEMA naar de mogelijkheid om een of meerder inzendingen in productie ten nemen en te verkopen in een van de bijna 600 filialen in binnen- en buitenland. In de historie van de wedstrijd hebben al vele ontwerpen een plaatsje in de winkel gekregen. In 2011 nam HEMA vier ontwerpen van de wedstrijd in productie, waaronder de Vrachtpatser van René Bijsterveld en de HEMand van Yanti Slaats.

  

Een uitgebreide omschrijving van de opdracht en verdere informatie over de ontwerpwedstrijd is te vinden op www.hema.nl/ontwerpwedstrijd. De wedstrijd is te volgen via een weblog.

Reageer op dit artikel