nieuws

Gijs Bakker wint Oeuvreprijs Sanoma Woon Awards

Geen categorie

Ontwerper Gijs Bakker ontving op de Sanoma Woon Awards de Oeuvreprijs 2011 uit handen van een vakjury. Awards gingen ook naar Piet Hein Eek voor Beste Woonprofessional, de Hay Collection van Scholten en Baijings voor Beste Woonproduct, Floris Hovers voor Jong Designtalent, Gispen voor Beste stand Woonbeurs Amsterdam en Flinders voor Beste Woonwebshop.

Gijs Bakker wint Oeuvreprijs Sanoma Woon Awards

 

De Woon Awards zijn de jaarlijkse prijzen van Sanoma Media voor bijzondere mensen, producten en prestaties in de woonbranche. Ze worden toegekend door vakjury’s, alleen de Beste Woonwinkels, dit jaar Ikea en Eijerkamp, zijn gekozen door het publiek.

De Sanoma Woon Awards 2011 zijn uitgereikt door Humberto Tan in ‘De Overkant’ in Amsterdam-Noord. Gijs Bakker ontving de Oeuvreprijs van de vakjury. Bakker was het boegbeeld van Droog Design en zette ook Nederlandse sieraden internationaal op de kaart. Zijn werk is onder meer terug te vinden in de collecties van Hema, Artifort, Royal VKB en Castelijn. Sinds 2009 is hij creatief directeur van Yii, een Taiwanees designlabel waarin ambacht en design optimaal samengaan.

Vakjury Oeuvre Award

In de jury die Gijs Bakker bekroonde, zaten Edwin Pelser, eigenaar designwinkel; Wim Otten, Byotten Agenturen; Kiki van Eijk, ontwerper; Maarten van Kolk, ontwerper; Job Meihuizen, Programmamanager ‘erfgoed en geschiedenis’ bij Premsela (juryvoorzitter); Edvard Daamen, Nederland Interieur Instituut; Klasien de With, directeur DesignonstockContract.com, eigenaar pr-bureau With Identity.


Piet Hein Eek temidden van zijn collectie voor Wehkamp.

Ondernemer en visionair

Piet Hein Eek is volgens Sanoma een sterk merk, maar afgelopen jaar is hij er met de opening van zijn ‘eigen wereld’ op bedrijventerrein Strijp R in Eindhoven in geslaagd zichzelf opnieuw uit te vinden. Hij is niet alleen designer maar ook ondernemer en visionair. “Het is van deze tijd om te laten zien hoe iets gemaakt wordt,” zegt Eek zelf.


Archetoys door Floris Hovers.

Jong designtalent

Floris Hovers heeft een fascinatie voor bijzondere constructies en oog voor het milieu. In zijn ontwerpen zijn materialen die meestal worden verborgen, juist wél te zien. Vanwege de authenticiteit en inventiviteit, en bevlogenheid, wees de jury dit jaar Floris Hovers aan als Designtalent. 

Reageer op dit artikel